Făcând clic pe “Accept toate cookie-urile”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor pe dispozitivul dvs. Consultați Politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Brașov Running Festival își propune să aducă 2.500 de alergători și peste 25.000 de spectatori la cea de-a 4-a ediție, în septembrie

Brașov Running Festival își propune să aducă 2.500 de alergători și peste 25.000 de spectatori la cea de-a 4-a ediție, în septembrie
  • Cea de-a patra ediție a Festivalului de alergare Brașov va avea loc pe 21-22 septembrie 2024, în cartierul Coresi;
  • Cursa de 10 km - cea mai rapidă cursă de șosea din Europa de Sud-Est - își propune să se claseze în primele 3 la nivel mondial în acest an;
  • Organizatorii pregătesc o listă de start spectaculoasă, care rivalizează cu cele mai prestigioase competiții de 10 km din lume - Valencia, Praga sau Boston;• Adidas este confirmat drept partener tehnic pentru 2024.

Brasov, April 8th, 2024

Organizatorii Brașov Running Festival, cel mai important eveniment de atletism din calendarul World Athletics, în S-E Europei, își doresc să dubleze numărul participanților în 2024.

Astfel 2.500 de alergători amatori sunt așteptați să se înscrie la cea de-a 4-a ediție și peste 25.000 de spectatori să trăiască atmosfera festivalului, alături de DJi și artiști consacrați.

În acest an, cea de-a patra ediție a Festivalului de alergare Brașov va avea loc între 21-22 septembrie, în cartierul Coresi. În 2024, competiția va găzdui, alături de curse dedicate amatorilor, copiilor și juniorilor, două curse certificate pentru sportivii profesioniști din topurile mondiale: tRUNsylvania International 10K și European Road Mile. În plus, în parteneriat cu Federația Română de Atletism, Campionatul Național de 10K va avea loc în cadrul competiției, având în competiție cei mai buni atleți din România.

"Ediția anterioară a fost încă o dovadă că în Brașov construim un eveniment semnificativ. Desigur, această construcție este graduală, nu peste noapte, dar de la o ediție la alta, dezvoltarea este evidentă. În acest an, ne propunem să avem evenimentul cu cel mai mare număr de locuitori ai Brașovului la linia de start, în timp ce creștem și numărul alergătorilor din București, Cluj și restul țării. Având în vedere spectacolul oferit de atleții de elită, unic în această parte a Europei, estimăm că tot mai multe persoane vor include această competiție în calendarul personal de evenimente", a declarat Daniel Santa, directorul competiției Festivalului de alergare Brașov.

Potrivit lui, 90% dintre alergătorii amatori și profesioniști înregistrați au fost români, în timp ce aproape 10% au venit din străinătate, din țări precum Hong Kong, Regatul Unit, Bulgaria, Turcia, Grecia, Italia, Statele Unite ale Americii, Ucraina, Olanda, precum și din Kenya și Uganda. Astfel, în 2024, datorită acoperirii intense în media în peste 162 de țări, Brașov Running Festival se pregătește să găzduiască un număr mult mai mare de alergători străini, în special europeni în rândul amatorilor și de origine africană în rândul profesioniștilor.

Ediția anterioară a transformatBrașov Running Festival într-o scenă internațională preferată pentru sportivii care aspiră la performanțe remarcabile, cu cursa de 10 km pentru femei devenind una dintre cele mai rapide din lume, în timp ce cursa de 10 km pentru bărbați a demonstrat că acest traseu se numără printre cele mai rapide din lume.

"Acum câțiva ani, nici nu puteam visa la o astfel de competiție în România. Cursa de elită de 10 km este deja una pe care atleții de top o iau în considerare atunci când își planifică calendarul competițional, iar pentru sportivii români este o oportunitate aproape unică de a interacționa și chiar de a concura cu atleți de un asemenea nivel. Nu mai vorbim de spectatorii care au șansa de a asista la curse ca puține altele în lume. În plus față de sportivii de top, ne propunem să motivăm generațiile mai tinere să integreze treptat alergarea în viața lor, și aici ne asigurăm să oferim premii, concursuri, concerte, energie pozitivă și experiențe pe măsură", a adăugat Daniel Santa.

Copiii, juniorii și alergătorii adulți beneficiază de un cadru organizat și certificat, conform standardelor globale stabilite de World Athletics, cu experiența sportivă completată de atmosfera festivalului din competiție. Astfel, se estimează că peste 25.000 de spectatori vor urmări, la poalele Muntelui Tampa, curse spectaculoase, vor fi martori la stabilirea de recorduri, la momente istorice și se vor bucura de prezența unor mari artiști locali.

Adidas, partener tehnic și în 2024

Și în acest an, Brașov Running Festival confirmă parteneriatul său cu Adidas în calitate de sponsor tehnic al evenimentului. Participanții vor alerga în tricouri profesionale de atletism, fabricate integral din material reciclat. Înscrierile sunt deja deschise pentru alergătorii amatori la cursele de 5K și 10K, iar înscrierile pentru cursele pentru copii, împărțite pe categorii de vârstă, sunt programate să înceapă în a doua jumătate a lunii aprilie. Astfel, în prima zi a competiției vor avea loc curse pentru juniori și copii, acoperind distanțe de 800 m, 1.200 m și 3.000 m, în timp ce în a doua zi sunt programate curse cu participare masivă, cu distanțe de 5 și 10 kilometri, precum și Campionatul Național de 10K al României.

Sportivii profesioniști (cu licență) care doresc să participe la cursele de elită (tRUNsylvania International 10K, European Road Mile, BRF 3K juniori sau BRF 5K) sunt rugați să trimită o solicitare la elite@brasovrun.ro. Înscrierile se fac pe site-ul evenimentului: brasovrun.ro. Mai multe detalii despre cum s-a desfășurat FBrașov Running Festival 2023 pot fi găsite aici.

***

Despre Brașov Running Festival

Brasov Running Festival este cel mai important eveniment atletic din calendarul World Athletics în Europa de Sud-Est. Organizat în Brașov începând din 2021, competiția include o cursă anuală de 10 km pe șosea, acreditată cu eticheta de elită World Athletics, intitulată 'tRUNsylvania International 10K'. În plus, festivalul de alergare include o mulțime de alte curse pentru amatori, copii și profesioniști.

Cursele au loc pe un traseu în buclă cu o lungime de 3.494 m, folosind aceeași linie de sosire, dar având puncte de start variabile în funcție de lungimea distanței. În 2023, Brașov Running Festival a găzduit și pentru prima dată cursa 'European Road Mile', la care au participat peste 20 de atleți europeni din țări precum Turcia, Irlanda, Olanda, Italia, Austria, Grecia și Bulgaria.

Other News